Scroll to top

Alla ska känna sig välkomna till Vallentuna Tennisklubb


Niclas Berglund är chefstränare på Vallentuna Tennisklubb. Han är utbildad naprapat, men trivs utmärkt i rollen som tränare. ”Jag vill skapa en familjär känsla på banan och läktaren. Alla ska känna sig välkomna till Vallentuna Tennisklubb.”

Som barn spelade Niclas tennis, fotboll och hockey. Han tyckte att det var en fördel att ägna sig åt flera sporter. Hockey gav till exempel en fysik som han har haft nytta av i tennisen.

– Jag tycker att det är jättebra när kidsen har olika  aktiviteter.  Det  är  något  jag  verkligen  re­kommenderar.

Själv hade han ett femton år långt uppehåll från tennisen. Men för sex år sedan flyttade han med familjen till Vallentuna. Hur kommer man lättast in i en ny gemenskap? Genom en sport. Han hörde av sig till Vallentuna Tennisklubb och började spela tennis igen.

– Då insåg jag hur mycket jag hade saknat tennisen. Det var som att ta upp en gammal kär­lek igen.

Han inledde sin nya tenniskarriär i en grupp som borde passa honom, men insåg ganska snart att han – trots uppehållet – fortfarande var skicklig på tennis. Så han började träna med A­laget. Det ledde till att han även började jobba extra som tränare. År 2018 tog han över rollen som chefstränare. Nu håller han träningar flera dagar i veckan, ofta blir det sena kvällar. Måndagar slutar han klockan tio, tisdagar nio, torsdagar sju. Tisdagar, fredagar och helger är han fri från banan, men då pysslar han med mycket annat som rör verksamheten.

– Sambon tycker inte att jag är hemma speci­ellt mycket…

Klubben har flera seniorlag som håller en god medelklass. Ambitionen är att även skapa en tävlingskultur för juniorerna.

– Det ser jag mycket fram emot. Våra juniorer är mycket ambitiösa, så jag vet att det kommer att gå bra.

Det roligast med tränarrollen tycker han  är att hitta små detaljer hos spelarna som gör stor skillnad i spelet: Plötsligt sitter en serve mycket bättre, eller så fungerar en backhand.

– Mitt mål som chefstränare är att alla spelare trivs, fortsätter att utvecklas och känner sig väl­ komna till Vallentuna Tennisklubb!

Han prioriterar ett sunt hälsotänk. Tycker att det är viktigt att röra på sig och äta bra.

– Jag vill vara en bra förebild. Snart fyller jag 50 år, men jag strävar hela tiden efter att vara i så bra form jag kan.

I julas vann han Vallentuna Tennisklubbs KM i mycket hård konkurrens.

– Det är ett kvitto på att allt är möjligt när du mår bra både mentalt och fysiskt