Scroll to top

Fler borde testa tennis!


Hanna Jagestrand, 16 år, och Alva Loving, 17 år, arbetar som tränare för de yngre spelarna på VTK. De är även tränare på klubbens sommarläger.

– Charmen med att jobba som tränare är att träffa alla barn. Man vet aldrig hur en dag slutar, säger Hanna.

Till vardags går hon i skolan och jobbar extra som tränare för de yngre  barnen.  På  somma­ren är hon tränare på tennislägret. Hon vill att barnen ska längta till lägret och till alla sina nya kompisar.

– Även om tennis är en individuell sport är det viktigt med gemenskap, påpekar hon.

Alva pluggar och jobbar också extra som trä­ nare för de allra yngsta. Hon var på tennisläger när hon var liten. Då var tennistränarna alltid en förebild.

– Nu när det är vi som är förebilder jobbar vi extra mycket på gemenskapen, bland annat med olika samarbetsövningar. Alla ska trivas och ing­ en ska känna sig ensam. Vårt mål är att ge bar­nen ett riktigt bra sommarläger. Ett minne för livet!

Hon berättar om en liten kille som var lite oro­lig och ledsen första dagen på lägret. Han ville inte att pappan skulle lämna honom.

– Men redan andra dagen kände han sig helt trygg, berättar Alva. Han kom fram till oss och sa stolt: Nu saknar jag inte pappa längre!

Båda är mycket nöjda med sina extrajobb.

– Vi är en liten tennisklubb där alla känner alla, så det är som att jobba med sina bästa kompisar, tycker Alva.

De är överens om att en stor del av trivseln beror på VLT:s chefstränare Niclas Berglund.

– Niclas är bra som chef! Han är mån om att alla ska trivas och känna  sig  sedda,  säger Han­na. Vi kan exempelvis lägga fram förslag på trä­ningsupplägg och han lyssnar alltid.

– Det är verkligen en härlig stämning i klub­ben. Vi strävar efter att skapa en bra grund så att de yngre stannar i klubben. Vi vill ge dem en bra plattform att stå på, säger Alva.

Hanna och Alva tycker att fler borde testa ten­nis!

– Det är alltid läskigt i början, men ge det en chans, säger Alva.

– Kom hit, prata med oss och testa, säger Hanna. Du behöver inte skriva på för en hel ter­min. Du kan provträna ett par gånger innan du bestämmer dig.