Scroll to top

Nyhetsbrev december 2019


Hej!

Det närmar sig ett avslut på 2019 och med det kommer en summering på tennisåret med Vallentuna Tennisklubb.

Om jag får börja med vår tennisskoleverksamhet så har vi idag ca 210 barn och ungdomar spelandes hos oss varje vecka.

Vi arbetar med att skola in ”att vi är en klubb som bryr oss lite mer”. Andemeningen med det är att få alla att känna sig trygga, sedda, och i det ha tennistimmar som fylls med glädje och utveckling.

Jag ser att vi behåller större delen av våra barn, att det är ett stort intresse kring att barn vill börja med tennis. Så till kommande termin kommer vi fylla upp de platser som finns att fylla upp med, med det sagt känns det som vi är inne i en positiv spiral kring tennisskolan.

Naturligtvis är en stor del till denna positiva spiral våra tränare som gör ett otroligt bra jobb.

Utöver detta kommer vuxenverksamheten som är på ca 120 personer där vi har olika teman varje speltillfälle, vi gör vårt bästa med att ge tips på vad var och en kan utveckla sig i samt skapa roliga timmar. Två temakvällar varje termin arrangerar vi och inom kort kommer dessa datum upp under kalendern på hemsidan.

Vi har en Gustav Hellgren som jobbar 80% i klubben sedan mars och bidrar med ett stort hjärta och engagemang kring klubben, samt naturligtvis även med ett stort tenniskunnande på banan.

Nu kommer han bidra till att klubben fortsätter föryngra sig då han i mars kommer bli pappa till ett blivande Mixeddubbel par. Jag är otroligt glad för hans och sin Malin till de kommande små.

Detta kommer innebära att vi kommer lösa tiden Gustav är borta med vikarier, jag ser över detta redan nu och det kommer lösa sig till det allra bästa.

Vi har med Sten Drakenbergs hjälp, VD på Intramedic, fått en möjlighet att skapa ett otroligt fint gym där alla klubbens medlemmar erbjuds att träna.

Jag har satt en minimiålder på 12 år men ingen övre åldersgräns!

Gymmet är öppet när vi har vår ordinarie verksamhet, utöver detta kan du gå in med en kod som du får med att kontakta Niclas eller Pia.

Vi har fått en till stor sponsor under året i Riksbyggen som har gått in med en ansenlig summa pengar till klubbens barn och ungdomsverksamhet.

Utöver detta även bidragit till att vi kunnat framställt en fin folder kring vår klubb.

Har du inte tagit den så ta med ett ex nästa gång du kommer till hallen.

Sist men inte minst har även Riksbyggen bidragit till att klubben idag lanserar en ny hemsida.

Här ska du på ett enkelt sätt kunna ta del vad som är på gång i klubben, när vi startar o börjar terminerna med mera.

Jag känner mig otroligt stolt över den nya sidan, min förhoppning är att du ska känna detsamma.

Vi har haft 5 sanktionerade tävlingar under året där Runspelen och Paragon Nordic Open toppar med deltagarantal på nästan 300 deltagare/tävling.

Runt hörnet, dvs från 2 jan-11 januari spelas vårt KM där jag omber dig att anmäla dig/er senast den 23 december för att kunna skapa en lottning med speltider innan julledighet.

Finns information på första sidan på hemsidan hur du anmäler dig samt vilka klasser vi har.

Barnen födda 2011–2002 spelar KM den 7 januari 09.00-16.00, finns specifik anmälan till denna dag via kalendern på hemsidan. De som är 15–17 år och spelar Herrsingel B spelar KM på övriga dagar.

Vi avrundar KM med en finaldag 11 januari följt av en klubbmiddag med prisutdelning nere på Stars & Stripes. Denna kväll är öppen för alla medlemmar i VTK att delta på, se mer info på hemsidan.

Vi arrangerar även denna jul en skinkdubbel, en dubbelturnering med en klass där alla möter alla oavsett spelstyrka, och vi kör med ett handicapsystem. 28–29 dec o endast någon enstaka plats kvar.

Vi har haft ett fortsatt bra samarbete med Vallentuna kommun med att erbjuda tennis på skoltid, både hos oss samt ute på skolor. Till denna termin har vi haft elever från den nya Hagaskolan och redan nu har jag sett att några anmält sig till vår ordinarie verksamhet.

Vi har som alltid en drös av kvarglömda kläder en trappa upp i hallen. Har du vägarna förbi kom och kolla om något tillhör dig/ditt barn, i början på nästa år behöver vi rensa ut dessa.

Om du orkat läsa hit så tackar jag dig för möjligheten att vara en del av Vallentuna Tennisklubbs positiva utveckling, har du någon input på hur vi kan bli ännu bättre så hör av dig!

Tillsammans blir tennislivet både roligare och mer utvecklande.

Vill även passa på att tacka styrelsen för att bra jobb under detta år samt även till Barn och Ungdomskommittén, vi kommer se ytterligare bevis på ett bra samarbete dem emellan under 2020!

God Jul & Ett Gott Nytt Tennisår önskas!

Niclas Berglund