Scroll to top

Information med anledning av Coronaviruset


28 mars 2020

Vallentuna tennisklubb fortsätter följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten anger och kommer därför fortsätta verksamheten som vanligt, även när den nya begränsningen om 50 personer i samma lokal träder i kraft.

Vi har satt upp information om God handhygien samt affischer på toaletter om hur man på bästa sätt tvättar händerna. Vi har även ökat på städningen av toaletter till daglig städning. Handsprit har ställts ut på toaletter och banor. Använd gärna dessa men låt dem vara kvar i hallen – det är svårt att få tag på och dessa har efterskänkts av vår huvudsponsor Paragon Nordic.

Folkhälsomyndigheten skriver:

”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet

Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning”


För att kunna göra det så säkert som möjligt för alla spelare och tränare ber vi alla att vara uppmärksamma på förkylnings- och influensasymtom. Om man inte känner sig helt frisk så kommer man inte till tennishallen. Detta gäller också de föräldrar och småsyskon som följer med sina juniorer till tennishallen.

Vi fortsätter följa utvecklingen samt information och rekommendationer från i första hand Folkhälsomyndigheten och Tennisförbundet. Vi kommer att hålla er uppdaterande om vi får nya direktiv angående verksamheten.

Vi ber er respektera och betonar att om man har förkylningssymtom kommer man inte till tennishallen. 

Uppmana och påminn också era barn och ungdomar att vara noga med handhygienen.

Styrelsen för VTK
28 mars 2020

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten