Scroll to top

Minnestext Charlie Brantingsson


Så minns vi Charlie

Charlie Brantingson – H70- lagets stora tennisvirtuos, dubbelspecialist och taktiker – har lämnat oss i stor sorg och saknad. Charlie blev 74 år och avled på påskaftonen, stilla i sitt hem, omgiven av familjen. Den svåra cancer som drabbade Charlie för knappt ett år sedan, blev till slut en övermäktig motståndare.

Charlie har haft stor del i H70- lagets framgångar senaste åren med spel i högsta divisionerna både inne och ute. Hans tenniskunnande var till stor hjälp för hela laget. Till exempel kunde han redan under inbollningarna skapa sig klara bilder av motståndarnas svagheter. Med sin magiska handled kunde han sedan placera bollen på de mest oväntade ställen – i alla fall för motståndaren. Charlie själv visste precis vart bollen skulle landa.

Med sin sympatiska och ärliga framtoning hyste han stor respekt, inte bara bland sina klubbkamrater, utan också bland sina motståndare i veteranlagen runt om i landet. Det var roligt att spela både med, eller mot Charlie.

Vad många kanske inte känner till är att Charlie haft ett långt förflutet i Vallentuna Tennisklubb. Både som styrelsemedlem, tränare, mångårig ordförande och redaktör. Under hans ordförandeskap anställdes, 1991, klubbens förste heltidsanställde tränare och två år senare anlades utebanorna.

Under de tidiga åren i klubben var Charlie en mycket framgångsrik singel- och dubbelspelare. Tillsammans med bland annat sin gode vän, tillika tränare i klubben, Lars-Erik Axelsson, startas seriespel i dåvarande Stockholmsserien. Åren 1975- 78 gick man rakt igenom seriesystemet upp till högsta divisionen inomhus. Det här var dessutom under en period då klubben ännu inte hade någon tennishall. Finalerna i KM på den tiden slutade ofta med Charlie och Lars-Erik i finalen.

 Efter ett långt uppehåll från seriespelet kom Charlie, efter viss övertalning, tillbaka som veteranspelare från H45 och upp till H70- laget.

Vi minns Charlie med värme och glädje men också med stor saknad.

Lennart Tillborg

Lagledare i H70