Scroll to top

Sommarhälsning 2020


Inledningsvis vill vi påminna om att våra innebanor nu under V27 och V28 kommer vara avstängda för att få ny fin beläggning. Under denna tid får ni gärna spela på våra utebanor, om vädret tillåter.
Från och med 14e juli kommer ni att kunna boka innebanorna igen, och då spela på nya fräscha underlag.

Denna termin har på ett sätt varit väldigt annorlunda och på ett annat sätt precis som vanligt. Corona fick oss i styrelsen att fatta beslut om att ställa in planerade tävlingar men också glädjande nog beslut om att fortsätta verksamheten som vanligt – med vissa restriktioner och uppmaningar till såväl tränare, spelare och medlemmar.

Alla har tagit till sig restriktioner och regelverk, avstått tennis i behövliga fall, och hållit distans. Föredömligt!

Vår önskan om att starta lunchtennis blev nu ett faktum i och med att väldigt många under våren arbetat hemifrån. Intresset har varit enormt och vi avslutade med en mycket uppskattad lunchtennisturnering. Från mitten av augusti kommer vi starta igen med lunchtennisen, och kör ute så länge det går innan vi flyttar in.
Lunchtennisen kommer alltså att fortsätta även i höst, så länge det finns efterfrågan och intresse.

Vi har under våren infört ett nytt, kodbaserat inpasseringsystem på klubben. Bricka/Nyckel behövs inte längre, utan en kod genereras i Matchi för alla bokningar. Vi tror att detta kommer att förenkla och förbättra bl a bokningen av våra banor.

I höst kommer vi bl a fokusera på
• Att fortsatt ha en god och stabil ekonomi
Ekonomin i klubben är god, men det är ingenting som inte kan bli bättre. I höst kommer vi därför att byta ekonomisystem, och hitta bättre sätt att följa upp vår verksamhet ekonomiskt.
• Att skapa tydlighet och struktur
Ordning och reda är något vi i styrelsen tror på. Rutiner, regler och riktlinjer kommer att sammanställas och utvecklas under hösten, för att skapa tydlighet och struktur för såväl medlemmar som
tränare/personal och spelare.
• Att höja och säkerställa kvalitén på våra träningar

Under terminen har en arbetsgrupp påbörjat ett arbete med att se hur vi kan höja och säkerställa kvalitén på våra träningar. En viktig fråga som vi måste arbeta systematiskt och succesivt med framöver.
Ett ständigt pågående arbete pågår med att förbättra och förenkla vår IT-miljö. Det senaste är nu att du kan få WiFi även vid utebanorna under bl a tävlingarna.

Vecka 25 hölls ett lyckat sommarläger med 51 barn som deltog. Rekord!
Vecka 32 kommer vi också att ha läger – det finns chans att fortfarande anmäla sig. För mer info se kalendern på hemsidan, Sommarläger vecka 32

Lördagen den 15e augusti arrangerar vi en dubbelturnering, ”Dunå Open”, för att hedra Suzanne Dunå som tragiskt lämnade oss i början av året. Håll utkik efter mer information om upplägget på bl a hemsidan. Men boka redan nu in 15 augusti 10.00 – 15.00!

Höstterminen 2020 startar den 21a augusti. Har ni specifika önskemål eller vet barn och vuxna som vill anmäla sig så maila klubben.

För att hjälpa och stötta de spelare som vill ta in tävlandet i sin tennis kommer vi i höst starta en utvecklingsgrupp med barn från 10 år och uppåt.

I lördags avslutades den mycket uppskattade sommartävlingen Paragon Sommarspel. Nytt för i år var inslaget med populära dubbelklasser. I strålande sol och inte en enda droppe regn genomfördes nästan 100 matcher. Tack alla som var med och bidrog till den härliga stämningen: Tävlingsledning, Café och all härlig publik! Och alla duktiga spelare givetvis!

Nu tar vi alla en välförtjänt semester, med förhoppningsvis sol, bad och MYCKET tennis. Vi ses i augusti när Ute KM börjar. Glöm inte att anmäla er till Ute KM.

Önskar er alla en härlig sommar
Styrelsen
Chefstränare
Vallentuna Tennisklubb