Scroll to top

Information med anledning av nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm.


Vi följer noga händelseutvecklingen när det gäller coronavirusets spridning och följer hela tiden Folkhälsomyndigheten och Tennisförbundets rekommendationer.

Vi har under dagen varit i kontakt med såväl Vallentuna Kommun och andra Tennisklubbar i grannkommunerna och fattat beslutet att fortsätta verksamheten som vanligt tillsvidare. Samtliga träningsgrupper i tennisskolan och vuxenkurser rullar på som tidigare.

Vi kommer vidta ett antal ytterligare försiktighetsåtgärder som att t ex möjliggöra behörigt avstånd vid entrén och mer yta på läktaren och i cafét.

Vi stänger gymmet helt och stänger av möjligheten för bastu och dusch i omklädningsrummen, omklädning sker i största mån hemma. Handsprit kommer finnas tillgängligt på alla toaletter, banor, läktaren, entrén och cafét.

Städning av toaletter samt allmänna utrymmen sker mer frekvent än tidigare. Förnyade skyltar som uppmanar till att hålla avstånd samt vara noga med handhygien, kommer sättas upp i hallen.

Samtliga träningar avslutas 5 minuter tidigare för att minimera kontakten mellan olika träningsgrupper.

Vi ber er medlemmar att hjälpas åt att följa dessa regler genom att

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händer nogsamt
  • Inte vistas i hallen i onödan
  • Om du som förälder vill följa med ditt barn till träningen, försök då att så snabbt som möjligt lämna entrén och gå upp på läktaren (uppmaningen gäller i första hand de med mindre barn på lördagsträningen)
  • Respektera skyltar
  • Den som känner sig sjuk eller har symtom på Covid 19 ska stanna hemma i minst två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träning ska man gå hem direkt.

Om vi alla gemensamt tar ansvar för ovan nämnda punkter kommer vi förhoppningsvis kunna fortsätta hålla vår verksamhet igång för friska spelare samt undvika smittspridning.

Styrelsen Vallentuna Tennisklubb