Scroll to top

Serielag


Det är vi som spelar i VTK:s serielag

A-laget

A-laget

Gustav Hellgren
Lagets kapten, jobbar som tränare i klubben och spelar i A-laget sedan 2010. Bästa slag: serve.

Jonas Sjöstrand
Fostrad i Åkersberga TK. Spelade för Vtk hösten 2018 och är nu tillbaka igen! Bästa slag: backhand.

Robin Rydell
Spelat i VTK som junior och senare för Sundbybergs TK. Nu tillbaka i VTK sedan 2017! Välkänt ansikte i Klubben. Bästa slag: forehand.

Jonathan Söderblom
Även Jonathan har spelat i VTK som junior. Har sedan tävlat på hög nivå för Näsbyparks TK och gör nu sin första säsong i VTKs A-lag! Bästa slag: forehand.

Hicham Larhnimi
Har spelat tillsammans med Gustav och Jonathan som junior i VTK. Var en av dem som nästan bodde i hallen. Har sedan dess spelat för Täby TK och på collage i USA. Tillbaka i VTK sedan våren 2019. Bästa slag: forehand.

B-laget

B-laget

Klubbens nya herrlag B är nytt för i år och består av klubbens tävlingsjuniorer som vill ta steget in i vuxentennisen och utvecklas i teamet och mäta sig med spelare från andra klubbar. Målet är att långsiktigt fostra lagets juniorer till att bli kompletta spelare och möjligtvis representera A-laget inom snar framtid.

Rickard Ericson
Lagets all-round spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter. Han har bra räckvidd och en svårläst serve när den funkar som bäst.

Michael Sandberg
Rörlighet är hans stora vapen tillsammans med tunga grundslag. Han är inte blyg att komma på nät och avgöra när det behövs.

Leo Ekström
Tekniskt väldigt komplett spelare som gillar att använda hjärnan när bollen ska avgöras med finess. Han vet hur man höjer stämningen med lättsamma kommentarer.

Hugo Melin
Lagets hörnsten och en viktig mentor för resten av spelarna. Han har inga svagheter och är mentalt stark i tuffa lägen. Snabbheten och konditionen tar aldrig slut.

H35

Spelar i div 3 i år och består av följande spelare:

Alexander Björklund Lakic
Stabil och säker med bra teknik och stark enhandsbackhand.

Mats Bäckmark
Allround och rörlig med mycket bra topspin.

Jonas Lindén
Lagledare med en vass forehand som främsta vapen. Inga svagheter utan en mycket bra allroundspelare.

Adam Sjöstrand
Nytillskott med en vass forehand.

Niclas Berglund
Taktiskt drillad spelare med mycket bra touch och volleyspel. Dubbelspecialist!

H45

H45

I H45-laget ingår sedan länge den spelande lagledaren Rikard Askstedt som vid olika tillfällen också kompletterat såväl A-laget som H35-laget och som fr o m i år också kan göra detsamma i H55-laget.

Vårt senaste tillskott är chefstränaren Niclas Berglund, som förvisso tidigare har spelat några matcher med vårt lag men från och med i år går all in i H45 och rankingsmässigt direkt placerar sig för lagets förstasinglar.

Huvudkontrahenter om den åtravärda möjligheten att spela andrasingel är Björn Myrvold, vars tränings- och tävlingsvilja i såväl tennis som golf är obestridd, och Robert Gelmanowski som bubblar i gruppspelet och kontinuerligt utvecklar sin backhand med stöd av Youtube.

Lagets förstahandsval när det gäller dubbel är Gustaf Lüning och Mattias Svantesson som genom frekvent dubbelspel vid måndagsträningarna har blivit synnerligen samspelade.

Understundom har laget vidare förstärkts av Alexander Lakic, normalt spelande i H35-laget men tillräckligt gammal för H45, samt Thomas Beijar.

H55

H55

Björn Ekström
Lagledare med en kondition som aldrig sinar och en forehand som sitt bästa slag.

Sten Odenrick
Vinnarskalle som inte har några svagheter och bra känsla framme vid nät

Håkan Isberg
Gillar långa matcher och slicar sin backhand. Ger sällan bort några bollar.

Thomas Ivarsson
En hårdslående flack forehand som ett starkt vapen. Har bra känsla och slår gärna någon stoppboll då och då.

H65

H65

Erland Wikström

Lars Lundqvist

Leif Beijar

Anders Bergholm

Sven Ahlenius

Jarmo Heinonen

H70

H70

H70-laget spelar just nu i division 1 både inne och ute. Motståndet där är väldigt tufft och inriktningen för den kommande innesäsong, 2019-20, får bli att hänga kvar. Det var precis vad vi lyckades med i den avslutade uteserien 2019. Laget har tillgång till följande spelare:

Gösta Linden
Lagets klippa. Kan slå vem som helst i serien. Förlorar sällan en match när han är på topp.

Charlie Brantingson
Lagets stora taktiker och framförallt vår dubbelspecialist.

Erland Wikström
Entusiast med bra serv och som helst spelar dubbel.

Leif Beijar
Årets rookie. Bra serv och kan spela både singel och dubbel.

Stig Goude
Nestorn som egentligen är ankare i H75-laget. Ger sig aldrig. Den som ska slå honom får ta god tid på sig.

Lennart Tillborg
Lagledare och vänsterhänt, vilket han i sina bästa stunder kan utnyttja.

H75

H75

H75 laget div 3. Innesäsongen 19-20. Det finns ingen lägre division men vi skall göra vårt bästa och njuta att få spela i vår ålder.

Rolf Idesten
Bra serve och har stor rörlighet vid baslinjen. Spelar bara dubbel.

Johan Sandwall
Bra returer både i forehand och backhand. Spelar både singel och dubbel.

Sig Goude
En mycket snabb spelare som hinner upp de flesta bollar och ger sig aldrig. Han har en bra backhand. Spelar singel och dubbel.

Göran Gardeman
Spelar numera i 80-klassen, men visar stor rörlighet på banan. Är bra på både backhand och forehand. Spelar helst singel.

Kurt Näslund
En spelare med stor rörlighet med bra volley och fin känslighet vid nät. Spelar bara dubbel.

Kurt Sandberg
Kallas för väggen på träningen, m.a.o svår att passera när han är i form. Hyfsad forehand. Spelar singel och främst dubbel.

Torgils Löwgren
Är bra både vid nät och i bakplan. Bra serve  Spelar främst singel men har inget emot att spela dubbel. Bra forehand.

Lennart Tillborg
Lagledare och vänsterhänt, vilket han i sina bästa stunder kan utnyttja.

D40

D40

Efter att ha spelat i Divison 1 Mellersta Sverige förra säsongen så åkte vi nu ner till division 2, till vår stora glädje. 1:an var lite för tuff för oss, och visserligen är det kul att spela mot bättre spelare, men vi känner att vi platsar bättre i 2:an och ser fram emot jämna tuffa matcher i höst och vinter. Laget består av:

Hanna Selkirk
Vår lagledare och en bra dubbelspelare som gillar nätspel och dödar de flesta bollar där. Jobbar just nu med att ställa om till enhands backhand.

Anna Theander
En bra allroundspelare som spelat mycket tennis men är ”nybörjare” när det gäller att tävla och glatt överraskad hur kul det är!

Petra Liljegren
Stabil allroundspelare som nöter på i våra singlar. Mycket bollsäker och bra i alla slag. Den enda av oss som faktiskt vunnit någon match när vi spelade i 1:an.

Anneli Holmström
Tyvärr skadad ganska länge, men är nu på bättringsvägen och kommer förhoppningsvis ansluta till oss i vinter. Glädjespridare och med forhand som bästa slag.

Pia Rosberg
Vår andra vänsterhänta spelare som ofta nöter på i singel. Stabil och boll­säker spelare som också har en skruvad serve som är svår att ta emot.

Ulrika Jernberg
Dubbelspelare med hård forehand som bästa slag. Tryggast nära baslinjen och blir alltför ofta kvar där nere. Jobbar också på att ställa om till enhands backhand